Izova pot

Izova pot je vsakič zanimiva, tudi letos je bila. Udeležili smo se je z našimi konji. Čudovit dogodek.

Obisk otrok v klubu

Najlepše je, ko nas obiščejo otroci. Dogodkov bo do konca leta še kar nekaj. 

Furmanski praznik

KK Postojna se je tudi letos udeležil Furmanskega praznika v Postojni. Okrogli obletnici so se pridružili tudi naši prijatelji. 

Kresovanje 2023

Tudi letos smo obiskali otroke ob koncu šolskega leta pri OŠ Prestranek. 

Obisk otrok iz Ukrajine

Obiskali so nas otroci iz Ukrajine, nastanjeni v Slavini. Preživeli smo čudovit dan, spoznali smo življenje konj, delo z njimi, smo jahali ter kretaivno ustvarjali. 

Blagoslov konj na sv. Štefana

Po dolgih dveh letih smo dočakali žegnanje konj ponovno v Orehku. Vreme je zdržalo, dobili smo blagoslov in se tudi skupaj podružili.

Obdarovanje otrok

KK Postojna je tudi letos pripravil darilne bone in slikanice za otroke iz socialno ogroženih družin. S pomočjo Karitasa bodo našle prave naslovnike, mi pa se veselimo obiska otrok.

Dan odprtih vrat "Na konju v novo šolsko leto"

V soboto 10.9.2022 v sklopu aktivnosti konjeniške zveze Slovenije organiziramo Dan odprtih vrat z naslovom »Na konju v novo  šolsko leto«.  Dogodek bo potekal v prostorih društva  na Prestranku (ob cesti Prestranek-Orehek) med 10 in 14 uro. Udeleženci bodo skrbeli za konje, spoznali konjeniški šport, spoznali angleško in western jahanje, s pomočjo virtualnih očal izkusili terensko jahanje v naravi in seveda tudi jahali konje. Aktivnosti je podprla KZS ter Zavarovalnica Triglav , OE Postojna.

 

Vabljeni.

Postoj-na živi ulici

 V nedeljo, 4.9.2022 bomo svojo dejavnost  na Tržnici NVO v Postojni med 15 in 20h uro na Tržaški cesti v Postojni.  Vabljeni.

 

Kresovanje 2022

Po dolgih 2 letih je bilo zopet organiziramo Kresovanje pri OŠ Prestranek. KK Postojna se je udeležil dogodka s konji in popestril začetek počitnic.

Postani skrbnik konja-drugič

Udeleženci natečaja, ki so nam poslali mnogo zanimivih zgodbic, so postali skrbniki konja. Naučili so se skrbeti zanj, pa tudi jahali so. Dogovorili smo se, da se še vidimo to poletje.

Skrbnik konja s KŠD Koče

V soboto smo preživeli z otroci s KŠD Koče. Otroci so spoznali konja in konjeništvo, ter za en dan postali njegovi skrbniki. Odlično so se odrezali, za konec pa svojim konjem pustili še lepe misli.

Obisk PGD Šmihel pri Landolu

Obiskali so nas gasilci iz PGD Šmihel pri Landolu. Preizkusili smo se v gašenju, našli pa čas tudi za jahanje.

Furmanski praznik 2022

Po dolgih dveh letih je bil ponovno organiziran Furmasnki praznik. Konjeniki KK Postojna smo sodelovali v povorki z nošnjo zastav in praporjev. Odličen dan,

Obisk Ribic-Šola športa

V ponedeljek 6.6.2022 so nas ponovno obiskale Ribice iz Šole športa. Predstavili smo jim konjeniški šport, upam da smo navdušili bodoče nadobudne konjenike.

Izova pot 2022

Po dolgem času je bila ponovno organizirana Izova pot, katere se konjeniki iz KK Postojna radi udeležimo.

Skrbnik konja

V soboto 4.6.2022 so nas ponovno obiskali otroci. Spoznali so kaj pomeni biti skrbnik konja. Očistili so hlev, konje, jih oselali in seveda tudi jahali.

Postani skrbnik konja za en dan ali en teden

Vse več otrok želi imeti konja, se ukvarjati s konjeniškim športom in kakovostno preživljati čas.  vsi te možnosti nimajo, poleg tega pa to prinaša odgovornost in skrb za dobrobit živali.  Konjeniški klub Postojna tako vabi otroke med 7 in 13 let, da se prijavijo v natečaj »Postani skrbnik konja za 1 dan ali 1 teden. Izbrani otroci bodo med počitnicami postali pravi skrbniki svojega konja, od dela z njim, čiščenja, hranjenja in jahanja za en dan ali en teden. Izbrani bodo tisti, ki bodo na Konjeniški klub Postojna poslali najbolj izviren spis, zgodbico, v katerem bodo opisali svojo željo po konju oziroma  kako si sami predstavljajo sebe kot skrbnika. Prispevke pošljejo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do konca meseca maja. Najboljše zgodbe bodo tudi objavljene v izobraževalni knjižici, katero društvo namerava izdati v juniju. Vabljeni.

Darila že čakajo

V KK Postojna smo tudi letos pripravili darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Poleg sladkarij in igrač, smo letos dodali še našo slikanico ter darilne bone za jahanje. Darilca bomo izročili organizaciji Karitas in tako polepšali praznike otrokom.

Delavni

Tudi v zimskih mesecih smo delavni....obnavljamo jahališče.

Spoznaj konja, delavnica 18.9-obvestilo

V soboto, 18.9.2021 med 13 in 16 uro je predvidena delavnica za otroke. Le-ta bo preložena, v kolikor bo vreme slabo in bo deževalo.

Spoznaj konja-obisk dijakov

V soboto, 28.8.2021 so nas obiskali dijaki. Spoznali so konja, delo z njim in tudi jahali. Preživeli smo lepo popoldne.

Vabilo na Dan odprtih vrat

 

Projekt »Biti na konju« tudi del letošnje prireditve Na konju v novo šolsko leto

Na letošnjem dogodku »Na konju v novo šolsko leto 2021« bo Konjeniški klub Postojna predstavil skupen projekt Biti na konju, ki ga izvaja šest partnerjev iz območja LAS med Snežnikom in Nanosom. Ker je cilj dogodka  čim večja promocija konjeniškega športa po vsej Sloveniji,  bo Konjeniški klub (KK) Postojna v soboto, 11. 9., odprl svoja vrata širši javnosti, predvsem pa otrokom, ki jih s projektom posebej nagovarja.

 

Program dneva odprtih vrat KK Postojna v Prestranku (Na gradu 10, Prestranek):

9:00 - 9:30: predstavitev projekta »Biti na konju« in novega produkta konjeniškega turizma

9:30-12:00:

  • spoznavanje konja in dela s konjem v živo ter s pomočjo izobraževalne slikanice in filmov
  • predstavitev »skupinske terapije s pomočjo konja za otroke«
  • predstavitev jahanja, prilagojenega gibalno oviranim osebam
  • sprehod s konjem v naravo
  • predstavitev šole jahanja in krožka za delo s konji

12:00-16:00:

  • predstavitev angleškega jahanja
  • predstavitev western jahanja
  • delo s konjem na tleh
  • priprava konja za jahanje
  • jahanje za udeležence

 

Eden od namenov projekta Biti na konju je otrokom iz socialno šibkih družin in otrokom z različnimi težavami na območju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna približati konje in jahanje.

V projektu so poleg KK Postojna svoja znanja in izkušnje združili Zavod Konji na bregu iz Šembij, Srečna kmetija, - Uroš Lipanje iz Trnja, Terapevtsko-konjeniški zavod Olsen iz Zagorja,  Osnovna šola Pivka in RRA Zeleni kras, ki projekt vodi.

Z različnimi aktivnostmi, od krožka za delo s konji na OŠ Pivka, izobraževalno slikanico o konjih, obiskom Konjeniškega kluba Postojna in kmetije s konji, vodenimi sprehodi s konji v naravi ter skupinskimi terapijami s konji bodo partnerji konje in jahanje približali otrokom in mladim, ki imajo gibalne ali socialno-vedenjske težave. S 360 stopinjskimi posnetki jahanja v naravnem okolju bo gibalno oviranim omogočena virtualna izkušnja jahanja.

Projekt Biti na konju je obenem odziv na aktualne razmere v družbi, saj se povečuje povpraševanje po različnih storitvah s konji, ki imajo zdravstvene oziroma terapevtske učinke in storitvah s konji za osebe s posebnimi potrebami.

V prvi polovici letošnjega leta so partnerji že izvedli več aktivnosti. Nabavili so opremo, ki bo v pomoč gibalno oviranim pri jahanju, z učenci prve triade OŠ Pivka pa so izvedli krožek za delo s konji, ki je potekal na daljavo in v živo. Zavod Olsen je kot novost na ravni Slovenije razvil štiri programe skupinskih terapij, ki bodo pilotno izvedeni. Nastali so različni 360 stopinjski posnetki jahanja na več lokacijah, med drugim pri gradu Prem, Podtaborski steni in gradu Kalc. Rezultat projekta bo tudi nova šola jahanja, ki jo bo vzpostavil Zavod Konji na bregu v Šembijah, kar bo za občino Ilirska Bistrica nova ponudba. Vsi ti rezultati bodo »živeli« tudi naprej, kot nov turistični produkt »Biti na konju«.

Operacija »Oblikovanje novega produkta – biti na konju« je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Izbrana je bila na 5. javnem pozivu za sofinanciranje operacij SLR iz EKSRP, ki ga je objavil LAS Med Snežnikom in Nanosom.

 

 

 

 

 

 

 

 

           

Spoznaj konja, dogodek za dijake

Spoznavanje konja, delo z njim in preizkus v jahanju. Vabljeni dijaki, brez vstopnine. Dogodek bo 28.8.2021, od 12 do 16 ure, Na Gradu 10 (cesta Prestranek-Orehek). Prijava na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 26.8.2021.

 

Upoštevajte priporočila glede Covd 19-PCT pristop.